Jutro będzie nasze | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025 (2024)

/svg> /svg> /svg> /svg> 22

Jutro będzie nasze

OPIS

Kup Bilety

Bilety Opis Recenzje

/svg> /svg> /svg> /svg> 22


Kup Bilety

Dodaj do ulubionych

Ulubione

„Jutro będzie nasze” to debiut komiczki i aktorki Paoli Cortellesi, która, podążając śladem Phoebe Waller-Bridge („Fleabag”), zagrała w nim także główną rolę. Z Delią może utożsamić się każda z nas, bo i my dokonujemy na co dzień rzeczy niemożliwych – ogarniamy dom i pracę, dzieci i starszych członków rodziny, łagodzimy złe humory męża albo emocje nastoletniej córki. Delia urabia sobie ręce po łokcie, a w zamian dostaje tylko kolejne razy, pretensje i fochy. Jest również przekonana, że szykującą się do zamążpójścia córkę czeka podobny los. Jednak pewnego dnia przychodzi do niej list, który prowokuje ją do buntu i skłania do zaskakująco śmiałych czynów, których nikt się nie spodziewa po gospodyni domowej.

„Jutro będzie nasze” emanuje duch*em zmiany, wiarą w siłę kobiet i kobiecą solidarność. Jest też odą na cześć pięknych, acz burzliwych relacji matek z córkami.

Ten włoski przebój rozgrywa się w podnoszącym się z kryzysu powojennym Rzymie i nawiązuje do dzieł neorealizmu, w szlachetną tradycję wkłada jednak współczesne treści. Bo „Jutro będzie nasze” mówi o zbiorowym przebudzeniu, o kobietach, które jako pierwsze odważyły się przeciwstawić dziedzictwu przemocy. Przeplatający śmiech i łzy, wprost dotykający bolesnych doświadczeń, a przy tym lekki jak rzymskie wakacje film Cortellesi dowodzi, że przyszłość leży – dosłownie – w naszych rękach. Czy od czasów naszych babek coś dla siebie wywalczyłyśmy? Tak, i lepiej mocno tego pilnujmy, mówi reżyserka.

Film Cortellesi w rytm włoskich ballad prowadzi nas przez współczucie, wściekłość, śmiech i wzruszenie, zarówno stawiając nas przed brutalną prawdą, jak i dając nieskończone pokłady nadziei. Bella ciao!

Reżyseria: Paola Cortellesi
Występują: Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, Romana Maggiora Vergano, Emanuela Fanelli
Kraj produkcji: Włochy
Rok produkcji: 2023 r.
Język oryginalny: włoski
Gatunek: komediodramat
Czas trwania: 118 min

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Bilety

  • W sprzedaży (1)
  • Wyprzedane (0)

19.09.2024
godz. 19:00

Warszawa

19.09.2024, 19:00 Sala widowiskowa Broadway, piętro 0, DK Kadr

KUP

Warszawa

Sala widowiskowa Broadway, piętro 0, DK Kadr

dostępnebilety:232
bilety od 22,08 zł

KUPBILET

Brak wydarzeń w: Warszawa

POKAŻ WSZYSTKIE MIASTA

Podaruj bliskim niezapomniane emocje!

Kup voucher

Warszawa kina

(21)

Gru i Minionki: Pod przykrywką

od 10.07.2024

KUP BILET

(3)

Arka Noego. Ahoj przygodo

od 12.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Horyzont. Rozdział 1

od 10.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Orzeł i reszta

od 12.07.2024

KUP BILET

(3)

Mój syn Ezra

od 12.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Wielka przygoda Niny

od 21.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Rozmowa 1974

od 12.07.2024

KUP BILET

Nowość!

HIT MAN (2023)

od 21.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Na wylot

od 21.07.2024

KUP BILET
Warszawa inne wydarzenia

(3723)

Kabaret Neo-Nówka - nowy program: Tradycje Polskie

od 08.09.2024

KUP BILET

(543)

Polska Noc Kabaretowa 2024

od 19.10.2024

KUP BILET

(1674)

Kortez - Holiday Tour 2024

od 31.08.2024

KUP BILET

Nowość!

Kabaret Moralnego Niepokoju - Normalne to to nie jest

od 07.11.2024

KUP BILET

(3321)

Stare Dobre Małżeństwo

od 05.11.2024

KUP BILET

(857)

Szalone Nożyczki - czyli kto zabił

od 01.09.2024

KUP BILET

(2731)

Piotr Bałtroczyk Stand-up: Starość nie jest dla mięczaków

od 28.08.2024

KUP BILET

(580)

Circus ON ICE

od 07.09.2024

KUP BILET

(2082)

Kabaret Młodych Panów - Co się stało?

od 25.09.2024

KUP BILET

Recenzje i opinie: Jutro będzie nasze


Jak działają recenzje?

Rewelacyjny film, ze wspaniałym kinie!

szadow 03.07.2024 15:33

Polecam filmy w Adzie

24.06.2024 10:44

Jutro będzie nasze
Warszawa, 21.06.2024 ADA Kino Studyjne

Piękny, przejmujący, mocny z piękną muzyką która była w każdym geście, kroku i mimice altorów. Polecam

22.06.2024 10:58

Jutro będzie nasze
Przeźmierowo, 21.06.2024 Centrum Kultury

Dobry film z bardzo dobra muzyka. Polecam

16.06.2024 08:39

Jutro będzie nasze
Olkusz, 15.06.2024 Kino "Zbyszek"

Bardzo ciekawy, chwilami zabawny film z przesłaniem 👍

Hanele 14.06.2024 16:51

Jutro będzie nasze
Tuchola, 13.06.2024 Kino Sokół

Świetny film, jeden z najlepszych, jakie widziałam. Do śmiechu, do łez, do refleksji. Znakomita gra aktorska, trzymająca w napięciu intryga i zaskakujące zakończenie. Kino może bardziej dla kobiet, ale mężczyźni też wyglądali po seansie na zadowolonych.

zakopianka 05.06.2024 15:23

Jutro będzie nasze
Zakopane, 04.06.2024 Kino Miejsce

Film pełen napięcia i emocji, wart obejrzenia i docenienia tego, jak ogromny wysiłek włożyły kobiety w walkę o swoje prawa.

Domi 04.06.2024 09:57

Jutro będzie nasze
Skierniewice, 03.06.2024 Kinoteatr Polonez - sala nr 1

Niesamowity obraz, świetna muzyka, świetny również od strony akorskiej, nieoczywisty finał :)Polecam z całego serca !!!

Ania 04.06.2024 09:12

Jutro będzie nasze
Skierniewice, 03.06.2024 Kinoteatr Polonez - sala nr 1

Klimatycznie, przyjemnie, ciekawy film. Polecam

Piotr 03.06.2024 09:12

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 02.06.2024 Kino Kameralne Cafe

Przecudne miejsce,już nie wspomnę o filmie,na pewno niebawem zawitam. Dziękuję 🤩

MonikaW 03.06.2024 09:11

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 02.06.2024 Kino Kameralne Cafe

Bardzo fajne kameralne, mile miejsce. Film emocjonujacy i zapowiedzi kolejnych Bardzo interesujace. Będę tam wracać częściej.

Kasia 03.06.2024 08:52

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 02.06.2024 Kino Kameralne Cafe

film, który powinny zobaczyć wszystkie Kobiety wspólnie z przyjaciółką, koleżanką, mamą, babcią, siostrą, szwagierką ... zabierzcie je do kina na ten film a później nie zmywając szminki z ust głosujcie w wyborach ... bo macie taaaaki przywilej, o który nasze prababki "walczyły"

Lady@B 03.06.2024 06:48

Jutro będzie nasze
Czechowice-Dziedzice, 31.05.2024 Kino Świt

Rewelacyjnie, super film i świetny klimat. Na pewno tam wroce. POLECAM🙂

01.06.2024 09:36

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 31.05.2024 Kino Kameralne Cafe

Świetny, nastrojowy, a zarazem trzymający w napięciu film. Kino Kameralne w Gdańsku niepowtarzalny klimat.

Arek 31.05.2024 10:24

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 30.05.2024 Kino Kameralne Cafe

Wspaniały film

KK 31.05.2024 09:13

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 30.05.2024 Kino Kameralne Cafe

Bardzo dobry film. Ciekawie zrobiony, świetnie zagrany. Bardzo dobra muzyka.Ważne przesłanie o sile kobiet, ale też o trudach, wyrzeczeniach. O świecie, w którym rządzą mężczyźni. O walce o swoje. O przemianie. Polecam!

Eliza K. 30.05.2024 14:10

Jutro będzie nasze
Otwock, 29.05.2024 Kino Oaza - Miejski Ośrodek Kultury, Turystyki i Sportu w Otwocku

Doskonaly. Dla każdego, kobietom dla wzmocnienia, mężczyznom ku przestrodze.

Bożka 30.05.2024 08:47

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 29.05.2024 Kino Kameralne Cafe

Film warty obejrzenia. Pięknie zrobiony, temat bardzo ważny.

MZetka 28.05.2024 07:23

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 25.05.2024 Kino Kameralne Cafe

Świetny film, super klimat kina

KK 26.05.2024 13:18

Jutro będzie nasze
Gdańsk, 25.05.2024 Kino Kameralne Cafe

Pytania i odpowiedzi (FAQ)

1️⃣ Gdzie wystąpi Jutro będzie nasze?
  • Chełmno - 17 lipca 2024 godz. 20:00
  • Gdańsk - 10 lipca 2024 godz. 16:15
  • Skoczów - 11 lipca 2024 godz. 19:00
  • Solec-Zdrój - 19 lipca 2024 godz. 17:00
  • Warszawa - 19 września 2024 godz. 19:00
2️⃣ W jakich obiektach wystąpi Jutro będzie nasze?
  • Kinoteatr Rondo - Chełmno
  • Kino Kameralne Cafe - Gdańsk
  • Teatr Elektryczny - Skoczów
  • Kino Solec-Zdrój - Solec-Zdrój
  • Sala widowiskowa Broadway, piętro 0, DK Kadr - Warszawa
3️⃣ Jakie są opinie i recenzje o Jutro będzie nasze?
  • Rewelacyjny film, ze wspaniałym kinie!

    szadow 03.07.2024 15:33


  • Polecam filmy w Adzie

    24.06.2024 10:44


  • Piękny, przejmujący, mocny z piękną muzyką która była w każdym geście, kroku i mimice altorów. Polecam

    22.06.2024 10:58


  • Dobry film z bardzo dobra muzyka. Polecam

    16.06.2024 08:39


  • Bardzo ciekawy, chwilami zabawny film z przesłaniem 👍

    Hanele 14.06.2024 16:51


  • Świetny film, jeden z najlepszych, jakie widziałam. Do śmiechu, do łez, do refleksji. Znakomita gra aktorska, trzymająca w napięciu intryga i zaskakujące zakończenie. Kino może bardziej dla kobiet, ale mężczyźni też wyglądali po seansie na zadowolonych.

    zakopianka 05.06.2024 15:23


Polecane z kategorii film

(21)

Gru i Minionki: Pod przykrywką

od 10.07.2024

KUP BILET

(44)

W głowie się nie mieści 2

od 10.07.2024

KUP BILET

(30)

Garfield

od 10.07.2024

KUP BILET

(3)

Arka Noego. Ahoj przygodo

od 10.07.2024

KUP BILET

(10)

Jedno życie

od 10.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Horyzont. Rozdział 1

od 10.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Orzeł i reszta

od 10.07.2024

KUP BILET

Nowość!

Wieczór kawalerski

od 10.07.2024

KUP BILET

(3)

Bad Boys. Ride or die

od 10.07.2024

KUP BILET
Jutro będzie nasze | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5703

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.